Lage egen musikk

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan vi kan lage vår egen musikk. Det finnes mange forskjellige sjangre, men her kommer vi til å snakke om hvordan vi starte med å produsere god musikk for oss selv, eller for å legge de ut.

Det første vi trenger er å kunne forstå musikk-teori. Dette er ikke noe vi kan lære oss på en ettermiddag dessverre. Det finnes mange måter å lære seg musikkteori på , og alt spørs jo egentlig hvor alvorlig du tar dette med å lage din egen musikk. Det å gå på musikkskole er vel å anbefale dersom du har lyst til å lage et mesterverk en gang i fremtiden. Det er nemlig viktig å forstå “språket” til musikken og vite hva som høre bra ut, og ikke minst hvorfor det høres bra ut. Ut fra rytmen og tonene, melodiene og harmonien. Vi må lære oss å forstå lydrommet og hvilke lyder som fremhever hvilke følelser hos mennesker. Som en person som elsker musikk så er du sikkert klar over fordelene ved å høre på det. En annen fordel når vi lager vår egen musikk er inspirasjon, det er å se hvordan andre gjøre det bra og prøve å gjøre det til ditt eget. Veldig viktig at du ikke kopierer! Etter dette så må vi bruke kunnskapen vår til å flette sammen lyrikk og musikk til noe som reflekterer vår tolkning av et hvilket som helst emne. Dette kan også være personlig.

Dette er derimot ikke de eneste verktøyene vi trenger. Vi trenger også et studio! Det enkleste hadde vært å leie ut et studio, men dette koster penger og det du lærer er veldig begrenset på grunn av hvor lite tid du kommer til å bruke der. Det du i stedet kan gjøre er å rydde unna et rom i huset ditt og skape ditt eget studio hvor du kan eksperimentere med musikken, og polere alle ideene dine. Det absolutt første du kommer til å trenge er en god datamaskin. Det anbefales til dette formålet å investere i en Mac. Disse datamaskinene er en favoritt blant artister av en grunn. Det neste du kan skaffe deg er et eksternt lydkort som du kan koble en mikrofon i for å ta opp lyden din. Når det gjelds programvare så finnes det mange forskjellige, men ut fra personlig erfaring så er Logic noe av det mest brukervennlige programmet der ute. Du forstår sikkert at dette kommer til å koste en god del penger. Hos centum kan du skaffe deg billige forbrukslån til å betale for alt utstyret dersom du ikke allerede har det fra før. Til å begynne med er dette alt du trenger for å begynne å eksperimentere, men etter hvert må du tenke på isolasjon, og å utvide studioet ditt til det du vil det skal være. Uansett bør ferdigproduktet spilles inn hos profesjonelle, for å sørge for best lyd og miksing.