Musikk på reisefot

I dag er det enklere å lytte til favorittmusikken vår enn det noen gang har vært tidligere, nærmest uansett hvor vi befinner oss. Ulike strømmetjenester byr på et hav av kjente og mindre kjente artister og låter, og de får et stadig større utvalg. For forbrukeres del er det å strømme, eller «streame», blitt veldig enkelt. Trådløst nettverk er tilgjengelig på mange offentlige steder, og det finnes billige løsninger for mobildata.

Et av de aller mest idylliske stedene for å lytte til musikk, er på offentlig transport. Det å bare kunne se ut vinduet og nyte utsikten mens Spotify spiller av akkurat de låtene vi ønsker oss, er et privilegium vi ikke hadde for altfor mange år siden. For noen år siden måtte vi ta til takke med en discman eller en walkman, som riktignok gjorde nytten til et visst nivå, men å skulle ta med seg flere CD-plater på fly og tog kunne fort ta mye plass. Etter hvert kom mp3-spilleren, som riktignok lot deg lage egne spillelister, men hadde ofte begrenset plass.

Mobiltelefon til alt

I dag trenger vi kun mobilen for å få tilgang til nærmest hva som helst av musikk, og vi trenger ikke annet enn å skrive inn et par søkeord for å finne fram til låtene vi vil ha. Vi kommer langt med en tilstrekkelig god telefon, et par hodetelefoner og et deksel som lar telefonen tåle at du vi mister den i bakken. Et deksel til iPhone XR er fint å ha hvis du er av den uforsiktige typen. Det er få ting som er kjipere enn en mobiltelefon som slutter å virke under en reise fordi du mister den i bakken.

Siden stadig mer får plass på mobiltelefonen, betyr det et at vi kan reise lettere. Dette gjør det billigere å reise, selv om du alltid må være obs på kostnader knyttet til mobilbruk når du er ute og reiser, særlig hvis du skal utenlands. Sjekk alltid hvor mye mobildata du bruker, ettersom du aldri skal se bort ifra at du må ta til takke med å bruke 4G fordi trådløst nett ikke er tilgjengelig over alt.

Det å kunne lytte til akkurat den musikken du ønsker, er et fortreffelig godt supplement til enhver tur. Enten du skal med fly til Syden, med Danskebåten til Hirtshals eller ta Den transsibirske jernbane, er det fort gjort å begynne å savne å ha musikk på ørene dersom du ikke har det. Mange av oss går jo tross alt med øreplugger i ørene nærmest hvor enn vi går, selv om vi bare skal en kjapp tur til butikken. Tiden vi lever i og teknologien har gjort oss avhengige av musikken vår, og selv om abstinensene kan være sterke finnes det ingen vonde bivirkninger. Kanskje bortsett fra kjedsomhet.