Nostalgiske låter

Alle har låter som gjør oss nostalgiske. Dette er sanger som tar oss tilbake til en tid da vi var yngre, enten vi snakker barndom, ungdomsår eller tidlig voksen alder. Ofte minner de nostalgiske låtene oss om vår beste tid, da vi som unge og bekymringsløse hadde hele verden for våre føtter (i alle fall føltes det slik). Hver generasjon og kanskje også hvert årskull har sin musikk som definerte deres ungdomstid.

Nostalgi gjennom tiårene

De fleste låter bærer et sterkt preg av epoken de ble laget i. Ofte kan vi høre hvilket tiår musikken er skrevet, noe som absolutt hjelper på nostalgifølelsen. Når de eldste fra millenniumsgenerasjonen hører eurodance-låter fra 90-tallet, som for eksempel «Superhero», «Be My Lover» eller «Blue (Da Ba Dee)», blir de fort minnet på festingen de drev med som unge, og lengter tilbake. Det er denne påvirkningskraften musikken har på oss.

Millenniumsgenerasjonens foreldre skal enda lenger tilbake for å finne sine ungdomslåter. De såkalte sekstiåtterne minnes låter som «California Dreamin’», «Summer Breeze» så vel som et titalls låter av The Beatles. Uansett hvilken generasjon du tilhører, er musikk så avgjort en reise i tid, og ofte tar den oss med tilbake til dager og øyeblikk vi ellers ville ha glemt. Låtene som selv etter flere tiår ligger friskt i minnet kan få oss til å tenke på gamle venner og kjærester vi en gang hadde. Det er musikkens magi.

Lag din egen nostalgiliste

Kanskje har du en hylle full av plater med nostalgisk musikk, eller kanskje skulle du ønske du hadde det? Det som uansett er fint, er at det i dag er enkelt å lage seg spillelister på strømmetjenester som Spotify. Lag deg din egen nostalgiliste, eller utforsk en av de som andre brukere har laget. Slike lister er perfekte når du ønsker å mimre over gamle dager.