Blå: En institusjon

 

Alle som er glade i denne musikkinstitusjonen av et utested i hovedstaden står sammen om én ting: Blå skal ikke huskes for det som kalles “skuddene på Blå. Og fansen til dette utstedet har tidligere vist at når de står sammen kan bra ting skje. I fjor forsøkte byrådet og stenge Blå ved å ta fra dem skjenkebevilgningen, og det fikk alle Blå-fans til å mobilisere. Og de vant. Blå fikk utvidet skjenkebevilgningen, og har opplevd mindre bråk enn på lenge.

Men egentlig handler ikke Blå om hverken skudd eller krangling med byrådet. Blå handler om musikk. Først jazz, så r’n’b og hiphop. Men selv om mange ting har forandret seg på Blå opp gjennom årene, som for eksempel musikksjangre, er det én ting som har bestått: Frank Znort.

Det populære Oslo-bandet har spilt på Blå hver søndag i nesten 15 år. Selv ikke de famøse “skuddene på Blå” stoppet dette energiske bandet. De fleste som bor i Oslo kjenner godt til Frank Znort, og de vil fortelle deg at dette er en av tingene man bare MÅ få med seg når man besøker hovedstaden.