Musikkfest i Oslo

 

En ting er sikkert: Når årets første sommermåned kommer og hilser på er tiden også inne for et av hovedstadens vakreste musikkeventyr. Den første lørdagen i juni hvert år arrangeres nemlig Musikkfest Oslo. Denne dagen ble tidligere kalt Musikkens Dag, og mange har holdt fast på denne formuleringen. Uansett hva man kaller arrangementet, kan man enes om at det er en av forsommerens beste dager i hovedstaden.

Musikkfest er et gedigent spleiselag mellom kommunen, utesteder og 100 forskjellige artister. Foruten eventuelle utgifter til mat og drikke koster ikke arrangementer noe for dem som ønsker å delta. Arrangementet er ment for å skape musikkglede, ikke penger i lommene. Flere artister som bor i Oslo har gitt uttrykk for at de synes det er bare gøy å være med på et slikt arrangement, da man kommer frem til publikum med musikkens sin på en ny måte.

Musikkens dag skjer ute, på gata. Et par bra steder å få med seg artister på er utenfor de kjente konsertlokalene Parkteatret og Blå, men også parker som Birkelunden og Sofiensbergparken setter opp egne scener for anledningen. Youngstorget og Vulkan pleier også å ha et inspirerende program under Musikkfest Oslo.