To folkekjære norske artister

 

I Norge er det mange folkekjære musikere, og det er ikke lett å velge ut kun to av disse. Nordmenn trykker favorittartistene tett til brystet, og spiller sangene deres om og om igjen. Her er to av landets kanskje aller mest folkekjære artister:

Hanne Krogh

Mange tenker at Hanne Krogh sin popularitet begynte med Grand Prix-seieren hun delte med Bettan. Sammen kalte de seg Bobbysocks, og med låta La det Swinge vant de den populære sangkonkurransen i 1995. Men Krogh slo gjennom allerede da hun spilte i Reisen til julestjernen for over 40 år siden. I denne moderne klassikeren spilte og sang hun seg inn i hjertet til det norske folk.

DDE

Mye av trønderske DDE sin popularitet handler mye om sangtekster, og de fleste nordmenn synger mer enn gjerne med til deres mest kjente låter som “Rompa mi” eller “Det går likar no'” – kanskje spesielt i festlige lag. Imidlertid er det ikke alle som mener DDE lager musikk av god kvalitet. At de klarer å skape god stemning derimot – og at de er svært populære blant det norske folk – kan nok de fleste si seg enige i.