Kjente norske artister

 

Det er alltid gøy å høre en norsk låt komme over høyttalerne når man er på reise i det store utland. Selv musikk kanskje ikke er Norges største eksportvare, har dette landet i nord mange artister som også slår an der ute.

A-ha

Berømmelsen ser ikke ut til å noen enda ta for medlemmene i a-ha. Morten Harket og co ble berømte over natta med hitlåta Take on Me. På tross av sin noe svake engelsk, ble den fort populære i engelsktalende land verden over. Låta ble faktisk så populær at den nådde toppen av Billboard Top 100, USA sin versjon av VG-Lista. Det er den eneste norske låta gjennom tidene som har klart dette. Og fortsatt den dag i dag holder a-ha koken. Selv om de sjeldent kommer med ny musikk, turnerer de verden rundt for fans som aldri kastet seg av a-ha-bølgen på 80-tallet.

Kygo

Man kommer ikke unna en slik liste uten å nevne Kygo, og selv om dette er musikk mer for den yngre enn for den eldre garde – preger ikke Kygo bare hitlistene, men også avisspaltene. Norske medier elsker simpelthen å skrive om hvor stor Kygo har blitt i utlandet.

Nico & Vinz

Disse gutta er en rapduo fra hovedstaden som gjorde det stort med låta Am I Wrong. Låta gjorde det bra på hitlister verden over, og gjorde Oslo-gutta til kjendiser nesten over natta. Låta ble fulgt opp med nok en moderne klassiker, nemlig That’s How You Know som også spilles jevnlig på radio. Nico & Vinz satser hardt på det amerikanske markedet, og de har så langt gjort en fantastisk jobb med å promotere seg selv og sin musikk.