De beste konsertstedene i Oslo

 

Lurer du på hvor du skal se konserter i Oslo? Da har du kommet til riktig sted, for under kan du finne en oversikt over de beste konsertstedene i hovedstaden.

Sentrum Scene

På Sentrum Scene kan man se noen av verdens mest anerkjente artister, gjerne av indiepop-sorten. Selv om artistene som spiller her er anerkjente, er de sjeldent store nok til å fylle andre arenaer i byen, som Oslo Spektrum eller Telenor Arena. Men ofte er dette også artister som trives best på litt mindre scener, med en mer intim atmosfære. Et eksempel på dette er The National som velger å spille to konserter på Sentrum Scene istedenfor én konsert i Oslo Spektrum.

John Dee

John Dee arrangerer i all hovedsak rockekonserter, gjerne i indiesjangeren. Dette er stedet hvor du ser menn i sorte jeans og t-skjorter med bandlogo på. John Dee blir ofte sett på som et autentisk sted med kvalitetsmusikk. Selve lokalet er lite, intimt og veldig hyggelig.

Rockefeller

Rockefeller er kanskje det konsertstedet Oslo folk er mest glade i, og det er her flest Oslo-artister drømmer om å spille. Lokalet er akkurat passe stort, slik at det føles både stort og intimt på samme tid.

Blå

Blå ligger ved Akerselva og pleide å være et sted for utelukkende jazz, men i løpet av få år er det isteden r’n’b og hiphop som preger programmet her. Mye bra musikk er det uansett, og etter hver konsert pleier en DJ å rulle ut hits – slik at man også får ristet på dansefoten.

Revolver

Revolver er muligens hovedstadens mest intime konsertsted. Det lille lokalet befinner seg i en kjeller i et lite rødt murhus i Møllergata. I etasjen over finner man også en populær bar blant Oslos musikere og hipstere. På Revolver får man med seg “up and coming” artister. Ønsker man å være først ut med å oppdage nye artister burde man absolutt sjekke ut konsertkalenderen til Revolver.

Telenor Arena

Dette er Oslos storstue, hvor de virkelige store artistene spiller. Justin Bieber er et eksempel på en internasjonal stjerne som er populær nok til å fylle Telenor Arena. Dette er stadionmusikk, så man kan ikke forvente en intim konsertopplevelse når man drar på konsert her. Da bør man heller prøve et av konsertstedene nevnt ovenfor. Men er man glad i masse folk og god stemning, da er absolutt Telenor Arena det perfekte stedet.