Se her alle russ!

Skal du være russ i år eller neste år? Da er det bare å begynne å glede seg, samtidig som det er masse å tenke på. Mange bekymrer seg over russebuss, russekort og russedress lenge før russetiden starter, men du burde prøve å bekymre deg minst mulig – og glede deg så mye som du kan. Russetiden er en spesiell tid som du kun får oppleve én gang i livet, så gjør alt du kan for å gjøre den så minneverdig som overhode mulig. Dette er minner du kommer til å ha med deg livet ut.

En jente i t-skjorte

I selve russetiden er det vanlig å bruke russedress, men det arrangeres ofte russefester lenge før den offisielle russetiden begynner – og da har man gjerne på seg vanlige klær. finn rimelige ungdomsklær på nett hvis du ikke har tid til å dra på shopping, men husk at å dra på en shoppingrunde med venninnene dine ofte er en god opplevelse. De fleste har også mødre som setter pris på en shoppingtur en gang i blant. Det viktigste er dog at du finner klær du liker, uavhengig av om du kjøper de på nett – eller på et kjøpesenter. Kjøper du klær i rødt eller blått kan du også bruke de under russetiden – noe som er økonomisk ganske smart.

Selv om russetiden kun kommer én gang i livet, og man absolutt bør gjøre det meste ut av den – er det viktig å ikke glemme skolebøkene i denne perioden. Det er viktig å få gode karakterer hvis man skal komme inn på drømmestudiet – og fremtiden avgjøre faktisk av disse karakterene. Det kan være vanskelig å kombinere eksamenspress med russetid, men det lar seg absolutt gjøre. Man trenger ikke å “ta den helt ut” som russ, men være med på de viktigste arrangementene – og fortsatt få tid til å lese til eksamen.

Jente foran datamaskin

Hvis du merker at stressnivået begynner å øke bare du tenker ordet eksamen, bør du sette på litt “happypop” og danse for deg selv på soverommet. Det er viktig å finne gode måter og stresse ned på, som for eksempel ved å danse til gladmusikk. Du må passe på å ta pauser fra lesingen i eksamensperioden – ellers kommer du ikke til å gjøre det bra på eksamen.