Drømmeår for festivaler

2017 har vært et veldig godt år for festivaler. Uansett hvilken smak du har og hva du foretrekker å oppleve har det vært et alternativ for også deg i år. Da må du selvfølgelig vite hvor du skal lete, for det er ikke alle mindre og smalere typer festivaler som alltid blir annonsert så godt. Om du er skikkelig dedikert til en type festivaler så har du antageligvis for vane å sjekke med jevne mellomrom hva som skal skje, og det ganske god tid i forveien også. Hvis ikke får du en liten oversikt her over hva du eventuelt har gått glipp av i år og hva du kan få med deg neste gang. Kanskje du også oppdager noen nye festivaler du aldri har hørt om?

En bragd å få det til

Det finnes et stort utvalg av store og små musikkfestivaler innen alle sjangere som foregår hvert år her i Norge. Det er ganske imponerende at det fungerer så bra som det gjør, for det er mange små biter som skal på plass og som må fungere sammen. Vi ser derimot ofte festivaler som blir avlyste eller går med store underskudd iblant. Visse arrangører kunne nok hatt godt av noen gode tips fra næringslivet om hvordan man får den økonomiske biten til å fungere bedre. Eksempler på festivaler som har fått konseptet sitt til å fungere inkluderer by:Larm, Oslo Fjordfest og Norwegian Wood som satser på pop og rock i hovedstaden. Men også festivaler som Osafestivalen i Voss hvor du kan oppleve klassisk musikk, Skjærgårdstreffen i Arendal med country og danseband eller Borealis hvor du kan nyte folkemusikk i Bergen. Festivaler er dessuten for flere enn bare musikkelskere.

Andre typer festivaler

For selv om de fleste av oss tenker på høy musikk og danseglade mennesker når vi hører ordet “festival” så finnes det også nok av festivaler for folk med andre interesser. Er du ekstra glad i mat kan du besøke Norsk Laksefestival i Åndalsnes eller Hardanger Matkulturfestival i Eidfjord. Navnet i seg selv er nok til å forstå hva du finner på Kortfilmfestivalen i Grimstad eller på Fjellfilmfestivalen i Vågå. Hva med en tur til Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival? Uansett hva slags festival du har vært på kan nok de fleste av oss være enige i en ting – når du kommer hjem er det deilig å kunne legge seg i sin egen seng igjen. En myk kontinentalseng kan være det beste valg når du skal ha en god og lang natts søvn.