Et rikt festivalliv

Du har kanskje vært på en musikkfestival i sommer og sett ditt favorittband opptre. Men festivaler i dag finnes i mange former. Man kan finne noe for enhver smak. Du har mulighet til å besøke alt i fra matfestivaler, poesifestivaler og dansefestivaler til middelalderfestivaler. Det er ikke gitt at man skal på konsert selv om man skal på festival. Litteraturfestivaler og filmfestivaler er eksempler på spennende festivaler som også øker i omfang. En årsak til at festivaler er blitt så populære å reise på er muligheten for å treffe likesinnede og oppleve det man er interessert i på nært hold. Enten det er å se og høre sitt favorittband live, eller overvære en forelesning av en forfatter eller regissør. En festival skaper mulighet for å danne mange gode og langvarige minner.

Festivaler i Norge

Norge kan tilby et rikt utvalg av festivaler, fra By:Larm i Oslo i januar til Matfestival i Stavanger i juli. Utlandet har dog sine festivaler å by på, men turistene valfarter til Norge som de opplever som eksotisk og med vakker natur. Det er Kult med ferietur i Norge, som gjenspeiles i medlemstallene fra Den Norske Turistforening som har økt sin medlemsmasse med 50.000 de siste fire årene. Hvorfor ikke kombinere vakker natur med en fottur og overnatting i telt, med en festival i et hjørne av Norge? Finn en liste for festivaler neste år og sett av noen dager allerede nå og planlegge neste års festivaltur til et eksotisk sted eller by i Norge. Du kan være trygg på at du finner en festival som dekker dine interesser hvor du vil treffe likesinnede som er ute etter interessante opplevelser. Høysesongen er helt klart på sommeren men du kan finne interessante festivaler hele året.

Unngå gnagsår på tur

Har du planlagt å besøke en festival bør du sørge for å ha med deg godt fottøy, uansett årstid. Selv når du skal besøke en festival i utlandet må du regne med å bruke beina mye. Mye venting i kø, stillestående eller dansende til dine favorittband eller på en liten avstikker for å nyte naturen, alt dette stiller store krav til fottøyet ditt. Ecco sko er et skomerke å anbefale, da de produserer komfortable sko for alle formål. Med klimaet vi har her i Norge vil du sette pris på at de kan tilby sko med Gore-Tex. Vanntette sko som puster vil sørge for at dine føtter varer litt lengre og tåler flere dager på din favorittfestival. Ikke minst tørre sokker og føtter er luksus på festival, som skoene vil sørge for at du har gjennom hele perioden.